Vulkanpizza
Brunch
Huvudrätt
•
Det roliga med vulkanpizza är att du kan variera fyllningen i de små vulkanerna efter tycke och smak. Vi har valt att inspireras av följande pizzor: Capriccosa, Busola, Quattro formaggio, Cacciatore, Giardinera och Provencale. I mitten ska det ligga pommes frites med sallad och dippsås. En hel pizzeria på en och samma tallrik!
Ingredienser
|
Pizzadeg à ca 250 g
|
1 |
|---|---|
|
Tomatsås till pizza
|
1 dl |
| 100 g |
Kebabsås:
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Srirachasås
|
1 msk |
|
Vitlöksklyfta, finriven
|
½ |
|
Kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta
|
½ dl |
|
Kebabkrydda
|
2 tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Pommes frites
|
100 g |
|---|---|
|
Isbergssallad
|
|
|
Feferoni
|
5 |
Gör så här
Tips på fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
2041 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g |
| Protein: | 10,5 % | 52,9 g |
| Fett: | 59,5 % | 137,2 g |
| Kolhydrater: | 30 % | 150,7 g |
Video
Vulkanpizza – Pizzakampen med Ola-Conny
I köket denna gång står kocken Jimmy Guo som vi känner igen från Mästerkocken 2022.