Vörtbröd med dadlar och nötter

2 tim 35 min Brunch Buffé Frukost Huvudrätt
Frysbar
Vörtbröd med dadlar och nötter

Stiligt och saftigt vörtbröd till julosten. Jättegott!

Ingredienser

Dadlar
150 g
Porter
5 dl
Jäst
50 g
50 g
Mörk sirap
1 dl
250 g
Salt
1 msk
Malen pomerans
2 msk
Malda malen kryddnejlika
1½ tsk
Hasselnötter
2 dl
Dinkelflingor
2 dl
Dinkelmjöl
15 dl

Till utbakning:

Dinkelflingor
1½ dl

Gör så här

  • Kärna ur och grovhacka dadlarna. Värm portern till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i 10 min till en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa 45 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Stjälp upp degen på en arbetsbänk. Knåda degen lätt och dela den i två delar.
  • Forma till 2 limpor, rulla dem i dinkelflingor och lägg i smorda formar, ca 1 ½ liter. Låt jäsa i 20 min.
  • Sänk temperaturen till 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

3097 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 66 g
Protein: 11,4 % 86,6 g
Fett: 26,3 % 92,2 g
Kolhydrater: 59,8 % 456 g
https://www.arla.se/recept/vortbrod-med-dadlar-och-notter/