Vörtbröd med dadlar och nötter
2 tim 35 min
•
Arbetstid: 45 min
Brunch
Buffé
Frukost
Huvudrätt
Frysbar
•
Stiligt och saftigt vörtbröd till julosten. Jättegott!
Ingredienser
|
Dadlar
|
150 g |
|---|---|
|
Porter
|
5 dl |
|
Jäst
|
50 g |
| 50 g | |
|
Mörk sirap
|
1 dl |
| 250 g | |
|
Salt
|
1 msk |
|
Malen pomerans
|
2 msk |
|
Malda malen kryddnejlika
|
1½ tsk |
|
Hasselnötter
|
2 dl |
|
Dinkelflingor
|
2 dl |
|
Dinkelmjöl
|
15 dl |
Till utbakning:
|
Dinkelflingor
|
1½ dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
3097 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 66 g |
| Protein: | 11,4 % | 86,6 g |
| Fett: | 26,3 % | 92,2 g |
| Kolhydrater: | 59,8 % | 456 g |