Vörtbröd med dadlar och nötter
2 tim 35 min
Brunch
Buffé
Frukost
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Stiligt och saftigt vörtbröd till julosten. Jättegott!
Ingredienser
Dadlar
|
150 g |
---|---|
Porter
|
5 dl |
Jäst
|
50 g |
50 g | |
Mörk sirap
|
1 dl |
250 g | |
Salt
|
1 msk |
Malen pomerans
|
2 msk |
Malda malen kryddnejlika
|
1½ tsk |
Hasselnötter
|
2 dl |
Dinkelflingor
|
2 dl |
Dinkelmjöl
|
15 dl |
Till utbakning:
Dinkelflingor
|
1½ dl |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
3097 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 66 g |
Protein: | 11,4 % | 86,6 g |
Fett: | 26,3 % | 92,2 g |
Kolhydrater: | 59,8 % | 456 g |

