Vörtbröd
2 tim 30 min
Frukost
Frysbar
•
Detta vörtbröd blir saftigt och smakrikt. Det får sin mustiga smak av både julmust, porter, pomerans, kryddnejlika och ingefära. Välj om du vill ha med russin eller ej i ditt vörtbröd! Underbart gott till både julskinka och cheddarost. Vört är det självklara brödet när det är dags för dopp i gryta.
Ingredienser
|
Russin
|
1 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
| 100 g | |
|
Julmust
|
33 cl |
|
Porter
|
33 cl |
|
Jäst
|
50 g |
|
Mörk sirap
|
1 dl |
|
Honung
|
½ dl |
|
Malda pomeransskal, eller finrivet skal av 1 apelsin
|
1 msk |
|
Malen ingefära
|
½ msk |
|
Malen kryddnejlika
|
½ tsk |
|
Rågsikt
|
ca 18 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Till pensling:
|
Mörk sirap
|
½ dl |
|---|---|
|
Vatten
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
2886 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 30,6 g |
| Protein: | 7,6 % | 54 g |
| Fett: | 16,8 % | 54,8 g |
| Kolhydrater: | 73,8 % | 524,6 g |