Vispat brynt smör med matjessill

Vispat brynt smör med matjessill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Smakrikt brynt smör ger klassikern matjessill på kavring en riktig skjuts. Perfekt som förrätt eller lätt lunch tillsammans med en kall öl.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skiva rödlök och rädisor tunt, lägg i kallt vatten ca 30 min. Då får lök och rädisor en mildare smak. Skiva potatisen. Bryn 50 g av smöret så att det får en nötig smak. Vispa samman nästan allt av det brynta smöret med resterande smör. Spar ett par matskedar till serveringen. Stek kavringen i 2 msk av det vispade smöret. Låt torka på hushållspapper. Vänd matjessillbitarna i örterna. Täck kavringen med skivad potatis. Lägg på matjessill. Toppa med tunna skivor av rödlök och rädisor samt en klick gräddfil. Avsluta med en matsked brynt smör innan servering. Tips! När du vispar smör går det lättare om det är rumsvarmt. Använd gärna en elvisp. Det vispade smöret som du får över är gott att bre på hårt eller nybakat bröd.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa: