Vintersallad

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Vintersallad

Sallad i härliga färger! Servera salladen ljummen och gärna med ett gott bröd till.

Ingredienser

Bulgur
2 dl
Saffran
½ påse
25 g
Vatten
4 dl
Hönsbuljong
1 tärning
Kycklinglårfilé
450 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Avokados
2
Granatäpple
1
150 g
Krispsallad
1 kruka
Babyspenat
70 g

Till servering:

Surdegsbaguette
1
2 dl

Gör så här

  • Fräs bulgur och saffran i smör i en kastrull. Häll på vatten och smulad buljong. Koka under lock enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i bitar. Stek i smör i en stekpanna ca 7 min, tills den är genomstekt. Salta och peppra.
  • Dela, kärna ur och skär avokado i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och plocka ur kärnorna. Bryt osten i bitar.
  • Bryt krispsalladen i bitar. Blanda med spenat på ett stort fat. Häll på saffransbulgur. Toppa med kyckling, avokado, granatäpple och ost.
  • Servera vintersalladen med bröd och en klick yoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl serveringsförslag

Energi:

715 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/vintersallad/