Vild risotto med bönor
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Saffransgult och tomatrött i vacker risblandning.
Ingredienser
|
Vildrismix
|
2½ dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Saffran à 0,5 g
|
¼ pkt |
|
Strimlade blandade grönsaker
|
400 g |
| 2 msk | |
|
Kokta bönor t ex svarta
|
4 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
Sås:
|
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
|
2 dl |
|---|---|
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vildris kan bytas ut mot vitt ris.
Näringsvärden, per port
Energi:
557 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 19,5 g |
| Protein: | 23 % | 31,5 g |
| Fett: | 16,8 % | 10,6 g |
| Kolhydrater: | 60,2 % | 82,4 g |