Vild risotto med bönor

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Vild risotto med bönor

Saffransgult och tomatrött i vacker risblandning.

Ingredienser

Vildrismix
2½ dl
Gul lök
1
Saffran à 0,5 g
¼ pkt
Strimlade blandade grönsaker
400 g
2 msk
Kokta bönor t ex svarta
4 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk basilika
1 dl

Sås:

Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och hacka löken. Fräs lök, saffran och grönsaker i smör i en gryta.
  • Blanda ner bönorna och det kokta riset. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
  • Värm såsen och rör ner vitlök. Servera riset med såsen till.
Markera receptet som tillagat

Vildris kan bytas ut mot vitt ris.

Näringsvärden, per port

Energi:

557 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 19,5 g
Protein: 23 % 31,5 g
Fett: 16,8 % 10,6 g
Kolhydrater: 60,2 % 82,4 g
https://www.arla.se/recept/vild-risotto-med-bonor/