Vegetarisk pastagratäng med tomattopping

Vegetarisk pastagratäng med tomattopping

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En saftig pastagratäng med en topping av svenska tomater.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomat-topping:

  • 4 tomater
  • 2 dl svarta oliver
  • rivet skal av ½ citroner
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ krukor färsk basilika

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i smör tills den fått lite färg. Blanda med den kokta pastan och lägg blandningen i en smord ugnssäker form. Blanda mjölk, ägg, riven ost, riven basilika, salt, svartpeppar och muskot och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 minuter. Tomat-topping: Skär tomaterna fint eller halvera körsbärstomaterna. Blanda med övriga ingredienser och lägg på gratängen vid serveringen.

Tips:

Tomaterna kan även bytas ut mot 300g körsbärstomater.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 695 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem