Pastagratäng med skinka

Pastagratäng med skinka

20 min Huvudrätt
Denna pastagratäng är riktigt lättlagad och god. Med hjälp av färdiga såser är det egentligen bara pastan som ska kokas och skinkan som ska skäras. Sen är det bara att blanda ihop och lägga i en form. På med riven ost och gratinera i ugnen. Rykande het pastagratäng serveras gärna med en grön sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-pastagratang-med-skinka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor.
  • Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka.
  • Lägg det i en stor smord form, eller i smorda portionsformar.
  • Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Pasta penne
300 g
Rökt skinka eller kalkon
150 g
Tomatsås arabiata
3 dl
Kelda® pastasås mild ost
2½ dl
1 dl
Till servering:
Blandad grönsallad