Vegetarisk pastagratäng med tomattopping

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Vegetarisk pastagratäng med tomattopping

En saftig pastagratäng med en topping av svenska tomater.

Ingredienser

Pasta penne
300 g
Gul lök
1
1 msk
Vitlöksklyftor
2
5 dl
Ägg
5
3 dl
Färsk basilika
1 kruka
Salt
1 tsk
Malen svartpeppar
½ tsk
Riven muskotnöt
½ krm

Tomat-topping:

Tomater
4
Svarta oliver
2 dl
Citron
rivet skal av ½
Olivolja
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Färsk basilika
½ kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i smör tills den fått lite färg.
  • Blanda med den kokta pastan och lägg blandningen i en smord ugnssäker form.
  • Blanda mjölk, ägg, riven ost, riven basilika, salt, svartpeppar och muskot och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  • Tomat-topping: Skär tomaterna fint eller halvera körsbärstomaterna.
  • Blanda med övriga ingredienser och lägg på gratängen vid serveringen.
Klart!

Tomaterna kan även bytas ut mot 300g körsbärstomater.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

695 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-pastagratang-med-tomattopping/