Vegetarisk pastagratäng med tomattopping
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
En saftig pastagratäng med en topping av svenska tomater.
Ingredienser
|
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 5 dl | |
|
Ägg
|
5 |
| 3 dl | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen svartpeppar
|
½ tsk |
|
Riven muskotnöt
|
½ krm |
Tomat-topping:
|
Tomater
|
4 |
|---|---|
|
Svarta oliver
|
2 dl |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tomaterna kan även bytas ut mot 300g körsbärstomater.
Näringsvärden, per port
Energi:
739 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 18,3 % | 33,2 g |
| Fett: | 39,3 % | 32,8 g |
| Kolhydrater: | 42,4 % | 77,2 g |