Vårsallad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Vårsallad

En matig och superfräsch dressing på KESO® Cottage cheese, gräddfil, senap och gräslök ger den klassiska legymsalladen ett riktigt smaklyft.

Ingredienser

Blomkålshuvud
1
Morötter
6
Frysta frysta gröna ärter
2 dl
250 g
1 dl
Senap
2 msk
Finskuren färsk gräslök
½ dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Dela blomkålen i små buketter. Skala och skär morötterna i bitar.
  • Koka blomkålen och morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten 3 – 4 min. Lägg i ärterna precis mot slutet.
  • Häll av grönsakerna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  • Rör ihop cottage cheese, gräddfil, senap, gräslök, salt och peppar. Blanda dressingen försiktigt med grönsakerna.
  • Servera med skinka i tunna skivor och kokta ägghalvor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

183 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 30,6 % 13,8 g
Fett: 32,8 % 6,8 g
Kolhydrater: 36,6 % 16,5 g
https://www.arla.se/recept/varsallad/