Varm sallad med vitost och brysselkål
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Matvete passar utmärkt att blanda ner i sallad, som i den här ljumma varianten med smak av apelsin.
Ingredienser
|
Matvete
|
3 dl |
|---|---|
|
Brysselkål
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Sötmandel rostad & saltad
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Apelsin
|
rivet skal och saft av ½ |
| 1 burk | |
|
Tranbär torkade
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För en mer örtig smak på brysselkålen, prova att ersätta hälften av smöret mot olja från burken. Oljan kan sparas och användas i t ex salladsdressingar.
Näringsvärden, per port
Energi:
547 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12 g |
| Protein: | 15,4 % | 20,7 g |
| Fett: | 50,9 % | 31,5 g |
| Kolhydrater: | 33,7 % | 45,3 g |