Varm sallad med vitost och brysselkål
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Matvete passar utmärkt att blanda ner i sallad, som i den här ljumma varianten med smak av apelsin.
Ingredienser
Matvete
|
3 dl |
---|---|
Brysselkål
|
250 g |
2 msk | |
Sötmandel rostad & saltad
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Apelsin
|
rivet skal och saft av ½ |
1 burk | |
Tranbär torkade
|
1 dl |
Gör så här
För en mer örtig smak på brysselkålen, prova att ersätta hälften av smöret mot olja från burken. Oljan kan sparas och användas i t ex salladsdressingar.
Näringsvärden, per port
Energi:
495 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 22 g |

