Varm rotfruktssallad

Varm rotfruktssallad

45 min Huvudrätt
Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varm-rotfruktssallad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rör ihop dressingen.
  • Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär allt i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin och Ringla över rotfrukter och paprika. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna.
  • Servera med dressingen och ev apelsinklyftor.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Vitlöksklyfta
1
Blandade rotfrukter t ex rödlök, morötter, palsternacka
1 kg
Paprika, gärna röd
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Rostade sojabönor
1 dl
Apelsindressing:
2 dl
Apelsin, rivet skal
½
Flytande honung
2 tsk
Salt
2 krm