Varm rotfruktssallad

Varm rotfruktssallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kg blandade rotfrukter rödlök, morötter, palsternacka, paprika
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör, smält Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 1 dl rostade sojabönor

Apelsindressing:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna. Blanda runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem