Vaniljstrutar med yoghurtgrädde och vinbär

Vaniljstrutar med yoghurtgrädde och vinbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Härlig nostalgi med hemmagjorda strutar som fylls med vispad grädde och god sylt. Svartvinbärssylten kan bytas mot vafri favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Yoghurtgrädde:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Vispa äggvitorna lätt. Rör ner mjöl och vaniljsocker i smörsmeten. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitorna försiktigt. Bred ut 2 tunna rundlar, ca 14 cm i diameter i taget på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Ta ut och lossa rundlarna från plåten. Forma dem direkt till strutar medan flarnen fortfarande är varma. Ställ strutarna i glas att stelna. Vispa grädden och vänd ner yoghurten. Rör i sylten. Fördela yoghurtgrädden i strutarna. Garnera ev med några svarta vinbär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem