Vaniljstrutar med yoghurtgrädde och vinbär

Vaniljstrutar med yoghurtgrädde och vinbär

Betyg

(3 st)

Härlig nostalgi med hemmagjorda strutar som fylls med vispad grädde och god sylt. Svartvinbärssylten kan bytas mot vafri favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Yoghurtgrädde:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Vispa äggvitorna lätt. Rör ner mjöl och vaniljsocker i smörsmeten. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitorna försiktigt. Bred ut 2 tunna rundlar, ca 14 cm i diameter i taget på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Ta ut och lossa rundlarna från plåten. Forma dem direkt till strutar medan flarnen fortfarande är varma. Ställ strutarna i glas att stelna. Vispa grädden och vänd ner yoghurten. Rör i sylten. Fördela yoghurtgrädden i strutarna. Garnera ev med några svarta vinbär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem