Vaniljgratinerade persikor

Vaniljgratinerade persikor

20 min Efterrätt
Lätt och kalasgott. Överraska med varma, gratinerade persikor med flagad mandel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljgratinerade-persikor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° och grill.
  • Halvera persikorna och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt eller i små portionsformar.
  • Fördela kvarg på varje persikohalva. Strö över socker och mandel. Gratinera i övre delen av ugnen ca 4 min eller tills de börjar få färg.
  • Servera gärna med vaniljglass.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Mogna persikor
6
250 g
Rårörsocker
½ dl
Mandelspån
½ dl