Vaniljgratinerade persikor

20 min
Vaniljgratinerade persikor

Lätt och kalasgott. Överraska med varma, gratinerade persikor med flagad mandel.

Ingredienser

Mogna persikor
6
250 g
Rårörsocker
½ dl
Mandelspån
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° och grill.
  • Halvera persikorna och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt eller i små portionsformar.
  • Fördela kvarg på varje persikohalva. Strö över socker och mandel. Gratinera i övre delen av ugnen ca 4 min eller tills de börjar få färg.
  • Servera gärna med vaniljglass.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

162 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 11,5 % 4,6 g
Fett: 25,1 % 4,6 g
Kolhydrater: 63,4 % 25,3 g
https://www.arla.se/recept/vaniljgratinerade-persikor/