Vaniljgratinerade persikor

20 min Efterrätt
Vaniljgratinerade persikor

Lätt och kalasgott. Överraska med varma, gratinerade persikor med flagad mandel.

Ingredienser

Mogna persikor
6
250 g
Rårörsocker
½ dl
Mandelspån
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° och grill.
  • Halvera persikorna och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt eller i små portionsformar.
  • Fördela kvarg på varje persikohalva. Strö över socker och mandel. Gratinera i övre delen av ugnen ca 4 min eller tills de börjar få färg.
  • Servera gärna med vaniljglass.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/vaniljgratinerade-persikor/