Vanilj- och passionsfruktskola

Vanilj- och passionsfruktskola

Betyg

(18 st)

Len och fruktig kola som får lite syrlighet från passionsfrukten. Rör inte i smeten efter att sockret har smält - då minskar risken för att kolan sockrar sig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret. Dela vaniljstången på mitten. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Lägg vaniljstången och fruktköttet i kastrullen. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills sockret har smält. Koka utan lock på medel värme utan omrörning tills temperaturen är 123°. Plocka upp vaniljstången. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20x30 cm. Låt kallna. Skär eller klipp i bitar.

Så lyckas du med kolan

 

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem