Ugnsstekt kyckling med coleslaw
1 tim 50 min
•
Arbetstid: 1 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Kyckling och rotfrukter – allt i ugnen – som serveras med en annorlunda variant av cole slaw med mättande bönor och smak av senap.
Ingredienser
Hel kyckling, ca 1.3 kg
|
ca 1 |
---|---|
Morot
|
150 g |
Palsternacka
|
150 g |
Fänkål
|
150 g |
Färsk chili
|
1 |
2 msk | |
Kinesisk soja
|
2 tsk |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Coleslaw:
Spetskål
|
400 g |
---|---|
Kokta vita bönor
|
1 burk |
2 dl | |
Sötstark senap t ex Västervikssenap
|
3 msk |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Spetskål kan bytas ut mot vitkål.
Näringsvärden, per port
Energi:
1087 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,4 g |
Protein: | 32,2 % | 86,1 g |
Fett: | 57,5 % | 70,7 g |
Kolhydrater: | 10,3 % | 27,6 g |

