Ugnsstekt kyckling med coleslaw
1 tim 50 min
•
Arbetstid: 1 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kyckling och rotfrukter – allt i ugnen – som serveras med en annorlunda variant av cole slaw med mättande bönor och smak av senap.
Ingredienser
|
Hel kyckling, ca 1.3 kg
|
ca 1 |
|---|---|
|
Morot
|
150 g |
|
Palsternacka
|
150 g |
|
Fänkål
|
150 g |
|
Färsk chili
|
1 |
| 2 msk | |
|
Kinesisk soja
|
2 tsk |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Coleslaw:
|
Spetskål
|
400 g |
|---|---|
|
Kokta vita bönor
|
1 burk |
| 2 dl | |
|
Sötstark senap t ex Västervikssenap
|
3 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Spetskål kan bytas ut mot vitkål.
Näringsvärden, per port
Energi:
1087 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,4 g |
| Protein: | 32,2 % | 86,1 g |
| Fett: | 57,5 % | 70,7 g |
| Kolhydrater: | 10,3 % | 27,6 g |