Ugnsrostad kyckling och rotfrukter

Ugnsrostad kyckling och rotfrukter

Betyg

(51 st)

Lättlagad kyckling i ugn med rotsakerna direkt i formen. En perfekt maträtt som nästan sköter sig själv. Servera med en klick crème fraiche.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 hel kyckling
  • 1 hel vitlök
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela eller krossa vitlöken. Skiva halva citronen och riv skalet av den andra halvan. Hacka hälften av timjanen. Fyll kycklingen med citronskivorna, vitlök och de hela timjankvistarna. Lägg kycklingen i en stor ugnssäker form eller långpanna. Salta och krydda den med peppar, hackad timjan och citronskal. Rosta kycklingen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Sänk temperaturen till 200°. Lägg rotfrukterna runt kycklingen. Ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och peppar. Fortsätt tillaga ca 40 min. Servera med crème fraiche, varm eller kall.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 47 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem