Ugnsomelett med bacon, ädelost och rödlök

Ugnsomelett med bacon, ädelost och rödlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

1 tim

Omeletten blir silkeslen och fluffig när man kokar upp smeten innan omeletten bakas i ugnen. Som ett mellanting mellan omelett och ugnspannkaka. Istället för ädelost kan man ta en annan god lagrad ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 pkt bacon, ca 140 g

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 15 min tills de är knapriga. Vänd dem en gång under tiden.
  3. Pensla en ugnssäker form, ca 20x30 cm med smör-&rapsolja. Koka upp mjölk och vetemjöl i en kastrull under vispning. Ta från värmen,
  4. Vispa samman äggen och rör ner dem i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills omeletten stannat.
  5. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Skiva rädisorna tunt.
  6. Toppa omeletten med spenat, skivade rädisor, smulad ost, rödlök och bacon. Krydda med svartpeppar och servera genast.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag