Ugnsomelett med bacon, ädelost och rödlök
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Buffé
•
Omeletten blir silkeslen och fluffig när man kokar upp smeten innan omeletten bakas i ugnen. Som ett mellanting mellan omelett och ugnspannkaka. Istället för ädelost kan man ta en annan god lagrad ost.
Ingredienser
|
Bacon, ca 140 g
|
1 pkt |
|---|
| 2 msk | |
| 5 dl | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Ägg
|
12 |
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Rädisor
|
50 g |
|
Babyspenat
|
80 g |
| 75 g | |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
295 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 22,6 % | 16,4 g |
| Fett: | 69,8 % | 23,3 g |
| Kolhydrater: | 7,6 % | 5,5 g |