Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsbakad gröt med kvarg
Ugnsbakad gröt med kvarg
30 min
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
En mättande gröt med mycket protein som gör att du får bästa starten på dagen.
Andra liknande recept
60+ min
Overnight oats
(257)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(682)
1 tim
Plommonmarmelad
(69)
Mannagrynsgröt
(141)
Budget
50 min
Äppelmos
(7)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
Vispa samman kvarg, ägg, havregryn, dinkelpuffar och kanel.
Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Tärna äpplena, lägg i formen. Klicka kvargblandningen över äpplena. Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
Grovhacka nötterna. Strö dem över gröten och ringla över honung.
Servera gärna med en fruktsallad.
Klart!
Ingredienser
Arla Köket Kesella® Kvarg
250 g
Ägg
2
Havregryn
2 dl
Dinkelpuffar
1½ dl
Malen kanel
1 tsk
Äpplen
2
Valnötter
1 dl
Flytande honung
2 msk
Andra liknande recept
60+ min
Overnight oats
(257)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(682)
1 tim
Plommonmarmelad
(69)
Mannagrynsgröt
(141)
Budget
50 min
Äppelmos
(7)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(664)
20 min
Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och granola
(80)
Budget
25 min
Baked oats
(38)
30 min
Mannagrynsgröt med passion
(39)
15 min
Mannagrynsgröt med blåbär och kardemumma
(64)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum