Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsbakad gröt med kvarg
Ugnsbakad gröt med kvarg
30 min
•
Se kommentarer
En mättande gröt med mycket protein som gör att du får bästa starten på dagen.
Andra liknande recept
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(611)
Ris à la Malta
(288)
Mannagrynsgröt
(64)
60+ min
Overnight oats
(216)
40 min
Risgrynspudding
(11)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa samman kvarg, ägg, havregryn, dinkelpuffar och kanel.
Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Tärna äpplena, lägg i formen. Klicka kvargblandningen över äpplena. Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
Grovhacka nötterna. Strö dem över gröten och ringla över honung.
Servera gärna med en fruktsallad.
Klart!
Ingredienser
Arla Köket Kesella® kvarg
250 g
Ägg
2
Havregryn
2 dl
Dinkelpuffar
1½ dl
Malen kanel
1 tsk
Äpplen
2
Valnötter
1 dl
Flytande honung
2 msk
Andra liknande recept
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(611)
Ris à la Malta
(288)
Mannagrynsgröt
(64)
60+ min
Overnight oats
(216)
40 min
Risgrynspudding
(11)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(606)
15 min
Apelsinris
(91)
Budget
10 min
Saftsås
(1)
1 tim
Krämig risgrynsgröt
(23)
Budget
Gammaldags risgrynsgröt
(141)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum