Tryffel med karamelliserad mjölk

Tryffel med karamelliserad mjölk

Betyg

(5 st)

Den karamelliserade mjölken ger en len kolasmak till chokladtryffeln. Du hittar den i välsorterade matbutiker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Topping:

  • 1 dl strössel

Gör så här:

Gör så här:

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp den syrade grädden och karamelliserad mjölk. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills all choklad smält. Rör i smöret. Sätt plast över bunken och låt stå i rumstemperatur ca 6 tim. Rulla runda bollar och därefter i valfritt strössel. Förvara kallt i en lufttät burk eller i frysen.

Tips:

Blåbärspulver, hampafrön, hackade pistagenötter, kakaonibs och florsocker.

Tips:

För längre hållbarhet och krispigt skal, rulla tryfflarna i smält choklad innan de rullas i strössel

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem