Tortellinigratäng med svamp och franska örter

20 min
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Tortellinigratäng med svamp och franska örter

En krämig och mättande tortellinigratäng som dessutom är lättlagad. Toppa denna vardagsfavorit med grönsaker som är i säsong!

Ingredienser

Färsk tortelini, gärna fullkorn
360 g
Tomatsås
3 dl
2 dl
150 g

Till servering:

Trattkantareller eller annan svamp i säsong
200 g
Grönkål
50 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Koka pastan 2 min och låt rinna av. Häll tomatsåsen i en ugnsform, ca 10x15 cm. Blanda pastan med såsen i formen. Bred på crème fraiche och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min.
  • Ansa svampen och dela grönkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg svampen i en het stekpanna. Fräs ca 4 min. Tillsätt smör, grönkål och vitlök. Fräs ytterligare ca 4 min och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa tortellinigratängen med svampfräset och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

434 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,7 g
Protein: 16,3 % 17,4 g
Fett: 55,6 % 27,3 g
Kolhydrater: 28,1 % 30 g
https://www.arla.se/recept/tortellinigratang-med-svamp-och-franska-orter/