Tortellini fylld med jordärtskocka, svamp och färskost med smörad kycklingbuljong

Tortellini fylld med jordärtskocka, svamp och färskost med smörad kycklingbuljong

2 tim
Huvudrätt
Denna färska tortellini är fylld med krämig färskost, lagrad hårdost och rostad jordärtsskocka. Serverad i en skummig smörad kycklingbuljong. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022.
Jessie  Sommarström
Jessie Sommarström Årets kock
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tortellini-fylld-med-jordartskocka-svamp-och-farskost-med-smorad-kycklingbuljong/

Gör så här

Pastadeg:
  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen.
  • Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg.
  • Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
Fyllning:
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala jordärtskockorna. Dela stora skockor. Lägg i en ugnsform och ringla över hälften av oljan. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min, tills de är gyllenbruna.
  • Finhacka persiljan och finriv osten. Ansa och skiva svampen, men spara 2 svampar till servering.
  • Hetta upp en stekpanna med resterande olja. Stek svampen tills den fått fin färg.
  • Lägg jordärtskockor och svamp i en matberedare och mixa lite slarvigt.
  • Lägg över det mixade i en skål och blanda ner färskost, hälften av den rivna osten och häften av persiljan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg fyllningen i en spritspåse.
Tortelloni:
  • Kavla ut pastadegen med pastamaskin.
  • Vik degen några gånger och kavla ut till 6:an på pastamaskinen.
  • Stansa ut rundlar med stansring i önskad storlek. Den degen som blir över runt om är bara att kavla ut igen.
  • Spritsa ut fyllningen i mitten (ca 1 tsk) och pensla kanterna med lite vatten. Vik sedan en halvmåne och se till att pressa ur all luft. Vik ihop ändarna och tryck till.
  • Koka upp kycklingbuljongen och reducera till bra smak.
  • Koka upp saltat vatten till pastakoket. Koka pastan 2-3 min. Lyft sedan upp dem med hålslev.
  • Häll 1-2 dl kycklingbuljong och 1 dl av pastavattnet i en stekpanna. Koka upp och lägg ner tortellinin samt 1 msk smör. Låt sjuda någon minut.
  • Koka upp resterande buljong. Mixa ner 1 msk smör. Smaka av med salt.
  • Hyvla de sparade champinjonerna tunt, gärna med en mandolin
  • Lägg pastan i djupa tallrikar, slå över några skedar av den smörade buljongen och toppa med riven ost, finhackad persilja och de hyvlade champinjonerna.
Klart!
Energi:

618 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Pastadeg:
Durumvetemjöl
ca 3 dl
Ägg
2
Äggula
1
Fyllning:
Jordärtskockor
200 g
Rapsolja, till ugnsbakning ochstekning
2 msk
Färsk persilja
1 kruka
30 + 30 g
Champinjoner
100 g
150 g
Salt och svartpeppar
Smörad kycklingbuljng:
Kycklingbuljong
5 dl
2 msk