Tortellini fylld med jordärtskocka, svamp och färskost med smörad kycklingbuljong
2 tim
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
•
Denna färska tortellini är fylld med krämig färskost, lagrad hårdost och rostad jordärtsskocka. Serverad i en skummig smörad kycklingbuljong. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022.
Ingredienser
Pastadeg:
|
Durumvetemjöl
|
ca 3 dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Äggula
|
1 |
Fyllning:
|
Jordärtskocka
|
200 g |
|---|---|
|
Rapsolja, till ugnsbakning ochstekning
|
2 msk |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
| 30 + 30 g | |
|
Champinjoner
|
100 g |
| 150 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
Smörad kycklingbuljng:
|
Kycklingbuljong
|
5 dl |
|---|---|
| 2 msk |
Gör så här
Pastadeg:
Fyllning:
Tortelloni:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
490 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 12,6 % | 15,2 g |
| Fett: | 54,1 % | 30 g |
| Kolhydrater: | 33,3 % | 40,2 g |
Video
Pastaduellen! Nisse vs. Årets kock
Nisse utmanas av Sveriges bästa kock, Jessie Sommarström. De skall skapa varsin fylld pasta och vilken fight det blir!