Torsk i airfryer

30 min
Torsk i airfryer

Saftig torsk blir fantastiskt i airfryern – lättlagat, snabbt och utan krångel. Här serveras den med en frisk citronsås, kokt potatis och gröna ärtor. En vardagsfavorit som känns både enkel och lyxig.

Nytt

Ingredienser

Kall sås:

3 dl
Finhackad rödlök
2 msk
Röd stenbitsrom
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Torskrygg
600 g
4 msk
Citron
1
Färska örter, t ex dill och persilja
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Till servering:

Potatis
1 kg
Frysta gröna ärter
300 g
Färsk dill
1 knippe

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min.
  • Rör ihop gräddfil, finhackad rödlök, senap och stenbitsrom. Ställ kallt så smakerna mognar.
  • Dela torsken i portionsbitar och klappa dem torra med hushållspapper. Finriv skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda smör- & rapsolja med citronskal, citronsaft, hackade örter, salt och peppar. Pensla blandningen på torsken.
  • Lägg fisken i airfryerns korg (gärna på bakplåtspapper så den inte fastnar) och tillaga på 160° i 10–12 min, till en innertemperatur på 52°.
  • Koka ärtorna hastigt i lättsaltat vatten, ca 2 min.
  • Toppa torsken med lite färsk dill. Servera med kokt potatis, gröna ärtor och kall sås.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/torsk-i-airfryer/