Tomtebakelse

Tomtebakelse

1 tim
Går att frysa
Pigga upp glöggminglet eller julfikat med söta tomtebakelser med smak av choklad och friska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomtebakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20x30 cm. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden. Skär kakan i 24 bitar.
  • Skär bort botten på jordgubbarna. Ställ en jordgubbe eller ett hallon på varje kakbit.
  • Spritsa grädde runt om och en liten klick på bärens topp.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 19 g

Ingredienser

400 g
Strösocker
5 dl
Ägg
6
Vetemjöl
7 dl
Kakao
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
2 dl
Jordgubbar
Hallon