
Tomtebakelse
Pigga upp glöggminglet eller julfikat med söta tomtebakelser med smak av choklad och friska bär.
Ingredienser
Receptet gäller för 24 bitar
-
400 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- 5 dl strösocker
- 6 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
-
2 dl Arla® vispgrädde
- jordgubbe
- hallon
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20x30 cm. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt kallna.
Vispa grädden. Skär kakan i 24 bitar. Skär bort botten på jordgubbarna och ställ dem på varje bit. Spritsa grädde runt om och en liten klick på bärens topp.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 315 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 31 g
- Fett: 19 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut