Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

30 min Huvudrätt
Omelett med tomat, gräslök och riven ost. Tillsammans med salladen blir den perfekt till lunch eller middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatomelett-med-kikart--och-avokadosallad/

Gör så här

  • Halvera tomaterna och gröp ur inkråmet. Skär tomatköttet i långa strimlor som båtar. Hacka gräslöken.
  • Vispa ihop omelettsmeten. Häll hälften av smeten i en stor varm stekpanna med smör-&rapsolja.
  • Stek på medelvärme 3-5 min, rör försiktigt i smeten några gånger. Strö över hälften av gräslök, ost och tomat och stek ytterligare någon min.
  • Stek en omelett till på samma sätt.
Kikärt- och avokadosallad:
  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i bitar.
  • Hacka persiljan. Blanda kikärter och avokado med persilja, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen till omeletten.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Tomater
4
Färsk gräslök
1 kruka
2 dl
Omelettsmet:
Ägg
8
4 msk
Salt
1 tsk
Peppar
2 krm
2 msk
Kikärt - och avokadosallad:
Avokado
1
Kikärter
1 burk
Färsk persilja
½ kruka
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 msk
Salt och peppar