Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Omelett med tomat, gräslök och riven ost. Tillsammans med salladen blir den perfekt till lunch eller middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Omelettsmet:

Kikärt - och avokadosallad:

  • 1 avokado
  • 1 burk kikärter
  • ½ krukor färsk persilja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Halvera tomaterna och gröp ur inkråmet. Skär tomatköttet i långa strimlor som båtar. Hacka gräslöken. Vispa ihop omelettsmeten. Häll hälften av smeten i en stor varm stekpanna med smör-&rapsolja. Stek på medelvärme 3-5 min, rör försiktigt i smeten några gånger. Strö över hälften av gräslök, ost och tomat och stek ytterligare någon min. Stek en omelett till på samma sätt.

Kikärt- och avokadosallad:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i bitar. Hacka persiljan. Blanda kikärter och avokado med persilja, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen till omeletten.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem