Tiramisuglasstårta

4 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert
Tiramisuglasstårta

En festlig variant av den italienska desserten tiramisu.

Ingredienser

Äggulor
4
Strösocker
2 dl
6 dl
3 dl
Citroner
skal av 2
Apelsiner
skal av 2
Starkt kaffe
2 dl
Likör kakaolikör eller kaffelikör
4 msk
Savoiardikex
200 g
Kakao
2 msk

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner Kesella, äggsmet, citronskal och apelsinskal.
  • Fördela hälften av smeten i två runda formar med löstagbar kant, ca 24 cm.
  • Blanda kaffe och likör. Doppa kexen på båda sidor i kaffeblandningen och lägg dem tätt i smeten. Häll på resten av smeten, låt stå i frysen minst 4 timmar.
  • Ta fram den 30 min före servering och lägg upp på ett fat. Sikta över kakao.
Markera receptet som tillagat

Man kan även använda konjak istället för likör.

Näringsvärden, per bit

Energi:

249 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6 % 3,7 g
Fett: 56,6 % 15,9 g
Kolhydrater: 35,7 % 21,9 g
https://www.arla.se/recept/tiramisuglasstarta-20-bitar/