Tiramisu med rabarbersmak

2 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Dessert
Tiramisu med rabarbersmak

Denna dessert är en variant av tiramisu. Kaffe och rabarbersaft ger smak åt de spröda, italienska kex som varvas med Kesella kvarg rabarber i denna ljuvliga tiramisu.

Ingredienser

Savoiardikex
8
Kallt, starkt kaffe
¾ dl
Konc rabarbersaft
3 msk
Ägg
1
Strösocker
½ dl
1 dl
250 g
Kakao
1 msk

Gör så här

  • Täck botten i portionsformar eller en stor form med kexen. Blanda kaffe och 1 msk saft och skeda det över kexen.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden till ett fast skum.
  • Blanda äggsmet, grädde och resten av saften med kvarg. Bred blandningen över kexen. Låt stå i kyl 2-3 tim.
  • Sikta över kakao vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

319 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 11,7 % 9,2 g
Fett: 52,9 % 19,1 g
Kolhydrater: 35,4 % 27,8 g
https://www.arla.se/recept/tiramisu-med-rabarbersmak/