Thailändsk kalkonfilé med citron och ingefära

Thailändsk kalkonfilé med citron och ingefära

20 min Huvudrätt Lunch
Krämiga och smakrika nudlar med grönsaker och stekt kalkonfilé. God och vällagad mat på under 30 min! Kalkonen går bra att byta ut mot kyckklingfilé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/thailandsk-kalkonfile-med-citron-och-ingefara/

Gör så här

  • Skär kalkonen i skivor. Finhacka vitlök och strimla paprika.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Bryn kalkonen. Tillsätt vitlök, paprika och salt. Stek ytterligare 2-3 min. Häll på grädde och sjud 6-8 min. Smaka av med ingefära och citron.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner nudlarna i stekpannan.
  • Toppa nudlarna med koriander och rostad lök.
Klart!

Kalkonfilén kan även bytas ut mot kycklingfilé.

Energi:

520 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kalkonfilé
500 g
1 msk
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
2½ dl
Finriven färsk ingefära
2 msk
Citron, finrivet skal och saft
1
Äggnudlar
250 g
Färsk koriander
Rostad lök