Texmexsallad med bönor

25 min Huvudrätt
Texmexsallad med bönor

Gör en texmexsallad på ett kick! En snabb och smidig tacobowl som varken kräver spis eller ugn. Börja med bönorna och låt de marineras medan du fortsätter med resten. Lägg upp allt i en skål, blanda och servera med tortillachips.

Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Marinerade bönor:

Blandade bönor à ca 400 g
1 förp
Majskorn à 150 g
1 burk
Vitlöksklyfta
1
Färsk grön chili
½
Malen spiskummin
1½ tsk
Malen koriander
1½ tsk
Paprikapulver
1½ tsk
Torkad oregano
1½ tsk
Olivolja
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
½
Färsk koriander
½ kruka
Salt och svartpeppar

Mangosalsa:

Fryst mango
250 g
Rödlök
1
Färsk grön chili
½
Färsk koriander
½ kruka
Lime, finrivet skal och saft
½
Salt

Till servering:

Isbergssallad
½ huvud
Gurka
1
Tomater
2
2 dl
Tortillachips
185 g

Gör så här

Marinerade bönor:

  • Lägg bönorna och majsen i en finmaskig sil, skölj och låt rinna av.
  • Skala vitlöken. Finhacka vitlök och chili. Lägg i en skål med de torra kryddorna, olivolja, limeskal och limesaft. Blanda till en marinad.
  • Blanda ner bönorna och majsen i marinaden.
  • Hacka koriandern fint och blanda med bönorna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Mangosalsa:

  • Tina mangon i en skål. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka chili och koriander.
  • Blanda mangon med rödlök, chili, limeskal och limesaft. Vänd ner koriander och smaka av med salt.

Till servering:

  • Strimla isbergssallad. Skär gurkan och tomaterna i små tärningar.
  • Lägg upp salladen och grönsakerna i högar i en djup tallrik. Addera en hög med mangosalsa och en med marinerade bönor.
  • Servera texmexsallad med crème fraiche sötstark mango och tortillachips.
Klart!

Använd även korianderstjälkarna när du hackar koriandern!

Näringsvärden, per port

Energi:

466 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 11,3 g
Protein: 12,7 g
Kolhydrater: 60,6 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/texmexsallad-med-bonor/