Texmexsallad med bönor
25 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Gör en texmexsallad på ett kick! En snabb och smidig tacobowl som varken kräver spis eller ugn. Börja med bönorna och låt de marineras medan du fortsätter med resten. Lägg upp allt i en skål, blanda och servera med tortillachips.

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Marinerade bönor:
Blandade bönor à ca 400 g
|
1 förp |
---|---|
Majskorn à 150 g
|
1 burk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk grön chili
|
½ |
Malen spiskummin
|
1½ tsk |
Malen koriander
|
1½ tsk |
Paprikapulver
|
1½ tsk |
Torkad oregano
|
1½ tsk |
Olivolja
|
1 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
½ |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Salt och svartpeppar
|
Mangosalsa:
Fryst mango
|
250 g |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Färsk grön chili
|
½ |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Lime, finrivet skal och saft
|
½ |
Salt
|
Till servering:
Isbergssallad
|
½ huvud |
---|---|
Gurka
|
1 |
Tomater
|
2 |
2 dl | |
Tortillachips
|
185 g |
Gör så här
Marinerade bönor:
Mangosalsa:
Till servering:
Använd även korianderstjälkarna när du hackar koriandern!
Näringsvärden, per port
Energi:
466 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 11,3 g |
Protein: | 12,7 g |
Kolhydrater: | 60,6 g |
Fett: | 19 g |

