Teriyakikyckling
45 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
En lättlagad teriyakikyckling som passar fint att bjuda på till vardag som fest! Den är smakrik med teriyakisås och soja, och den blir härligt krämig av grädden. Se till att grönsakerna behåller lite av sitt tuggmotstånd, då blir de allra godast!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Morötter
|
2 |
|---|---|
|
Broccoli
|
250 g |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Teriyakisås
|
1 dl |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Sambal oelek
|
1- 2 tsk |
| 2½ dl |
Till servering:
|
4 port jasminris
|
|
|---|---|
|
Salladslökar
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
421 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 27,6 % | 28,6 g |
| Fett: | 58,8 % | 28 g |
| Kolhydrater: | 13,6 % | 14,1 g |