Teriyakifilé

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Teriyakifilé

Överraska med en fläskfilégryta som har japanska smaker! Annorlunda och supergott.

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
Stjälkselleri
250 g
Köttbuljong
1 dl
Teriyakisås
1 dl
Japansk soja
1 msk
Svartpeppar
1 krm
1 dl
Vetemjöl
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 msk

Gör så här

  • Skär köttet i skivor. Skär sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering.
  • Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs sellerin i smör i pannan.
  • Tillsätt buljong, teriyakisås, soja och peppar. Vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Låt såsen koka upp.
  • Lägg i köttet och låt allt koka några min. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad.
  • Servera med kokt ris och ringla ev över lite matyoghurt.
Klart!

Sellerin kan bytas ut mot purjolök.

Näringsvärden, per portion inklusive serveringsförslag

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/teriyakifile/