Tartufo

5 tim
Arbetstid: 15 min
Dessert
Frysbar
Tartufo

Tartufo är en italiensk dessert bestående av en gjuten glasskupol som täcks av smält choklad. Man kan även gömma ett litet maraschino-körsbär i mitten. Variera din tartufo med vaniljglass, chokladglass eller varför inte stracciatella? Tartufo betyder tryffel på italienska och visst ser desserten lite ut som en chokladtryffel?

Ingredienser

Vaniljglass, chokladglass eller stracciatella
4 dl
Körsbär, maraschino
8

Vid servering:

Mörk choklad
200 g
Kokosfett
½ dl

Gör så här

  • Tina glassen så den blir lätt att jobba med. Klä under tiden åtta små skålar med plastfolie.
  • Fyll skålarna med glass. Gör en grop i mitten och lägg i ett körsbär. Täpp igen hålet med glass.
  • Ställ i frysen tills glassen stelnat, ca 5 timmar.
  • Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad tillsammans med kokosfett.
  • Vid servering: Ta ut skålarna och vänd upp och ner.
  • Ploppa ut glasskupolen och lägg på ett galler med en tallrik eller plåt under.
  • Häll över den smälta chokladen och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

251 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,1 g
Protein: 5,3 % 3,3 g
Fett: 62,7 % 17,8 g
Kolhydrater: 32 % 19,8 g
https://www.arla.se/recept/tartufo/