Tacopasta

25 min Lunch Middag
Tacopasta

Tacopasta är en pasta med extra allt - hetta, syra, kryddighet och fräschör. Denna pastarätt smakar precis som den utlovar, nämligen tacos. En rolig och uppskattad rätt bland stora liksom små.

Nytt

Ingredienser

Pasta farfalle
360 g
2 msk
Nötfärs
400 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Taco kryddmix à 28 g
1 påse
Cocktailtomater
400 g
Tacosås
230 g
Majskorn
140 g
Salt
1 krm

Topping:

1 dl
2 dl
Färsk koriander
1 kruka
Färsk grön jalapeño
1

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna och stek färsen tills den får färg, ca 5 min.
  • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  • Stek löken tillsammans med färsen några minuter. Tillsätt kryddmixen och stek ca 3 min till.
  • Halvera tomaterna, spara några till topping. Rör ner tacosås, majs och tomater i stekpannan. Koka ihop till en krämig sås, 5-7 min.
  • Vänd i avrunnen pasta och smaka av med salt.
  • Toppa tacopastan med gräddfil, ost, grovhackad koriander och skivad jalapeño för extra hetta.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

755 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,5 g
Protein: 40,6 g
Kolhydrater: 83,9 g
Fett: 28,2 g
https://www.arla.se/recept/tacopasta/