Tacopaj med sötpotatis och grönsaker
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Sätt guldkant på fredagsmyset genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit – tacopaj. Här i en vegetarisk variant.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Pajdeg
| 75 g | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
| ½ dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
Rostade grönsaker:
|
Sötpotatis, ca 300 g
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Zucchini, ca 300 g
|
1 |
|
Paprikor i olika färger
|
2 |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
Fyllning:
| 2 dl | |
|
Taco kryddmix
|
3 msk |
|
Chilisås
|
2 msk |
| 150 g | |
|
Kvist körsbärstomat
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
439 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 10,9 % | 11,8 g |
| Fett: | 51,7 % | 25,7 g |
| Kolhydrater: | 37,4 % | 40,4 g |