Tacopaj med kyckling
1 tim 5 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Kyckling, purjolök och tomater kryddas med tacokrydda och blir fyllningen i denna tacopaj. Len äggstanning och jalapeñokryddad ost tillsammans med kycklingen i ett frasigt pajskal gör tacopajen till en ny favorit i familjen.
Ingredienser
| 125 g | |
|
Vetemjöl, gärna fullkorn
|
3 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Tomater
|
3 |
| 1 msk | |
|
Taco kryddmix à 28 g
|
1 påse |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
2 krm |
Äggstanning:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
| 150 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
808 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 22,2 % | 44,1 g |
| Fett: | 54,3 % | 49,7 g |
| Kolhydrater: | 23,5 % | 46,7 g |