Tacolasagne

30 min Huvudrätt
Frysbar
Tacolasagne

Tacolasagne - två favoriter i en och samma ugnsform! Här är ett recept på en smakrik lasagne med sting. Köttfärsen smaksätts med tacokrydda samt paprika- och chili crème fraiche och toppas med vår taco-ost. Servera tacolasagne med kall gräddfil och krispig sallad.

Ingredienser

Färska lasagneplattor
200 g
Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk
Nötfärs
500 g
Vitlöksklyfta
1
Majs à 150 g
1 burk
Taco kryddmix à 28 g
1 påse
Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl
Krossade tomater
400 g
Salt och svartpeppar
Arla Köket® Texmex riven ost jalapeno & chili
150 g

Sallad:

Blandad grönsallad
65 g
Körsbärstomater
200 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime, till servering
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs färsen. Tillsätt finriven vitlök, majs och taco kryddmix. Stek ca 5 min.
  • Vänd i crème fraiche och krossade tomater. Sjud köttfärsen på medelvärme i ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor med köttfärs. Avsluta med ett lager köttfärs och strö över osten.
  • Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.
  • Halvera tomaterna. Grovhacka koriander. Blanda i en salladsskål tillsammans med blandsallad.
  • Servera tacolasagne med sallad, koriander och limeklyftor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

652 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,1 g
Protein: 26,1 % 41,8 g
Fett: 51 % 37,6 g
Kolhydrater: 22,9 % 36,8 g
https://www.arla.se/recept/tacolasagne/