Tacolasagne
30 min
Huvudrätt
Frysbar
•
Tacolasagne - två favoriter i en och samma ugnsform! Här är ett recept på en smakrik lasagne med sting. Köttfärsen smaksätts med tacokrydda samt paprika- och chili crème fraiche och toppas med vår taco-ost. Servera tacolasagne med kall gräddfil och krispig sallad.
Ingredienser
|
Färska lasagneplattor
|
200 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Nötfärs
|
500 g |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Majs à 150 g
|
1 burk |
|
Taco kryddmix à 28 g
|
1 påse |
| 2 dl | |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Salt och svartpeppar
|
|
| 150 g |
Sallad:
|
Blandad grönsallad
|
65 g |
|---|---|
|
Körsbärstomater
|
200 g |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Lime, till servering
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
652 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 26,1 % | 41,8 g |
| Fett: | 51 % | 37,6 g |
| Kolhydrater: | 22,9 % | 36,8 g |