Taco mac 'n' cheese

40 min
Taco mac 'n' cheese

Klassisk mac 'n' cheese möter taco – i en gratäng som snabbt blir hela familjens nya favorit. Krämig ostsås, mild broccoli och pasta gratineras i ugn och toppas med majschips, koriander och guacamole. Perfekt för fredagsmys eller när du vill göra något extra av vardagen!

Ingredienser

Pasta
360 g
Broccoli
250 g
2 msk
Vetemjöl
2 msk
5 dl
150 g
Salt
1 tsk

Till servering:

Majschips
50 g
Färsk koriander
1 kruka
Guacamole
1 dl
Tacosås
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Pudra över mjöl och vispa ner mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning ca 3 min, tills såsen tjocknar.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner osten, salt, broccoli och väl avrunnen pasta.
  • Häll blandningen i en smord ugnsform. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 min, tills gratängen fått fin färg.
  • Toppa Taco mac 'n' cheese med lätt krossade majschips och grovhackad koriander, guacamole och tacosås.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

692 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 8 g
Protein: 30,2 g
Kolhydrater: 86,6 g
Fett: 24,6 g
https://www.arla.se/recept/taco-mac-n-cheese/