Sweden sill goes asia

Sweden sill goes asia

Betyg

(1 st)

Sverige möter Asien i en krämig sill med spännande smaker. Justera hettan med mer eller mindre hackad chili.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dag 1

  • 20 strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1 msk salt

Dag 2

  • 1 rödlök
  • 150 g purjolök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 strimlat citrongräs
  • 1 strimlad röd spansk peppar
  • Saft och skal av 1 lime
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • salt och peppar
  • ½ krukor färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Dag 1:

Dra skinnet av filéerna. Blanda ihop vatten, ättika och salt, lägg ner filéerna, täck med plast och förvara ca 24 timmar i kyl tills de är färdiggravade.

Dag 2:

Blanda ihop alla strimlade grönsaker och limen med gräddfilen, smaka av med salt och peppar. Häll av strömmingen och låt filéerna torka på hushållspapper innan de blandas med gräddfilsdressingen. Förvara gärna 1 dygn i kyl innan servering. Toppa strömmingen med plockad koriander vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem