Svensk sommarsallad
45 min
Buffé
Tillbehör
•
En god grundsallad som kan varieras i det oändliga. Servera den med t ex skivad rökt eller torkad skinka, grillad kyckling, varmrökt lax eller ost i bitar.
Ingredienser
|
Vita bönor
|
400 g |
|---|---|
|
Färsk lök
|
1 |
|
Rapsolja
|
2 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Blandad grönsallad
|
1 liter |
|
Tomater
|
3 |
Sås:
| 2 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad gul lök
|
1 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Peppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vita bönor kan bytas ut mot svarta bönor. Salladen blir extra krispig om du sköljer och lägger den i kylen några timmar i en plastpåse.
Näringsvärden, per port
Energi:
256 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 15,9 % | 10 g |
| Fett: | 49 % | 14,2 g |
| Kolhydrater: | 35,1 % | 22,1 g |