Sveciasill

Sveciasill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Sill på nytt sätt som blandas vid bordet, precis innan gästerna tar för sig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 förpackning 5-minuterssill à 210 g

Lag:

  • 2 dl vatten
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 2 msk strösocker

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till lagen. Skölj sillfiléerna och lägg dem i lagen. Låt stå ca 1 tim. Blanda under tiden ingredienserna till såsen. Ta upp och låt sillfiléerna rinna av, skär i ca 1 cm breda bitar. Riv osten grovt. Strimla äpplet. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i halvmåneformade bitar. Varva sås, sill, gurka, persilja, äpple och riven ost i en glasburk som rymmer ca 1 liter. Blanda om precis innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem