Svamprisotto med cheddar och krasse
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
•
Du får en ljuvligt krämig risotto genom att röra ofta under tillagningen. Riskornen ska ha kvar en liten fast kärna när risotton är klar. Toppa med pumpakärnor och krasse.
Ingredienser
Risotto:
|
Grönsaksbuljong
|
8– 10 dl |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Arborioris
|
3 dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
| 3 msk | |
| 150 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Rostade pumpakärnor
|
1 dl |
|---|---|
|
Smörgåskrasse
|
1 ask |
Gör så här
Risotto:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
637 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 13 % | 20,3 g |
| Fett: | 49,3 % | 35,5 g |
| Kolhydrater: | 35 % | 54,9 g |