Svamprisotto med cheddar och krasse
                                
                                    1 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid: 1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Du får en ljuvligt krämig risotto genom att röra ofta under tillagningen. Riskornen ska ha kvar en liten fast kärna när risotton är klar. Toppa med pumpakärnor och krasse.
Ingredienser
Risotto:
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 8– 10 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Schalottenlökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Arborioris
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Vitt vin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Skogschampinjoner
                                            
                                     | 250 g | 
| 3 msk | |
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                Rostade pumpakärnor
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Smörgåskrasse
                                            
                                     | 1 ask | 
Gör så här
Risotto:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
637 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g | 
| Protein: | 13 % | 20,3 g | 
| Fett: | 49,3 % | 35,5 g | 
| Kolhydrater: | 35 % | 54,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    