Svamp- och salsicciapasta
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
•
Svamp- och salsicciapsta är för gott för att avstå! Smakrik och lite syrlig salsiccia, salt pecorino och krämig grädde ger smaken till denna pastarätt där vi tillagar svampen på tre olika sätt. Dels kokas svampen med i såsen, vissa steks hårt i smör och en del av svampen skivas riktigt tunt och läggs på vid servering. Toppa med finhackad persilja och njut av din pasta när den är alldeles nylagad!
Känt från Matkanalen
Ingredienser
|
Färsk salsiccia, gärna med fänkål
|
300 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|
Falbygdens® Pecorino romano
|
100 g |
| 2 msk | |
|
Vitt vin
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 msk | |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
953 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 15,4 % | 36 g |
| Fett: | 50,1 % | 54 g |
| Kolhydrater: | 32,7 % | 76,7 g |
Video
Victor Beer = mästerkock?
I detta avsnitt får Klara besök av paret Victor Beer och Linda Bohman som säger att de älskar tacos, så därför ska de laga salsicciapasta.