Suffléomelett med spenat

Suffléomelett med spenat

Betyg

(25 st)

Suffléomelett ska, precis som klassisk sufflé, helst ätas när den är alldeles nygjord. Njut den gärna som lunchrätt med en sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig i smör-&rapsolja med paprikapulver och muskot i en ugnssäker stekpanna, gärna av gjutjärn, ca 25 cm i diameter. Lägg över löken i en bunke. Krama ur spenaten väl. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Lägg gulorna i bunken med lök och tillsätt spenat, kvarg, det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan. Sätt ugnen på grill 250°. Stek omeletten på medelvärme i smör-&rapsolja i stekpannan ca 10 min. Strö över cayennepeppar och resten av osten och gratinera i ugnen 3-5 min. Servera genast.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem