Suffléomelett med spenat

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Suffléomelett med spenat

Suffléomelett ska, precis som klassisk sufflé, helst ätas när den är alldeles nygjord. Njut den gärna som lunchrätt med en sallad.

Ingredienser

Gul lök
1
Paprikapulver
2 krm
Riven muskotnöt
2 krm
Fryst bladspenat tinad
450 g
Ägg
6
250 g
150 g
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och finhacka löken.
  • Stek den mjuk och glansig i smör-&rapsolja med paprikapulver och muskot i en ugnssäker stekpanna, gärna av gjutjärn, ca 25 cm i diameter.
  • Lägg över löken i en bunke. Krama ur spenaten väl.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  • Lägg gulorna i bunken med lök och tillsätt spenat, kvarg, det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan.
  • Sätt ugnen på grill 250°.
  • Stek omeletten på medelvärme i smör-&rapsolja i stekpannan ca 10 min.
  • Strö över cayennepeppar och resten av osten och gratinera i ugnen 3-5 min. Servera genast.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/suffleomelett-med-spenat/