Stekta marängägg

Stekta marängägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

En dessert som verkligen överraskar! Grunden är klassisk maräng som spritsas till ringar. Med vispgrädde och syrlig curd i mitten blir det en enkel och god dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika och vispa till ett vitt och fast skum, ca 5 min. Spritsa 8 ringar, ca 8 cm i diameter på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar minst 1 tim. Vispa grädden och bred på ringarna. Klicka på lemon curd och toppa med vallmofrön.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem