Stekta marängägg

Stekta marängägg

60+ min Efterrätt
En dessert som verkligen överraskar! Grunden är klassisk maräng som spritsas till ringar. Med vispgrädde och syrlig curd i mitten blir det en enkel och god dessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekta-marangagg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100°.
  • Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika och vispa till ett vitt och fast skum, ca 5 min.
  • Spritsa 8 ringar, ca 8 cm i diameter på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar minst 1 tim.
  • Vispa grädden och bred på ringarna. Klicka på lemon curd och toppa med vallmofrön.
Klart!
Energi:

265 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Äggvitor
2
Strösocker
2 dl
Ättiksprit 12%
1 krm
2 dl
Lemon curd
8 msk
Blå vallmofrön
½ msk