Spetskål i airfryer

20 min Buffé
Spetskål i airfryer

Spetskål blir ljuvligt mjuk och söt i airfryer, samtidigt som kanterna får en härligt rostad, lätt karamelliserad smak. Servera den varma kålen på en krämig bädd av smaksatt crème fraiche och toppa med frisk hasselnötsgremolata för både crunch och örtighet. Perfekt som grönt tillbehör till kyckling – eller som vegetarisk rätt tillsammans med en matvetesallad.

Nytt

Ingredienser

Spetskål
1
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Till servering:

Hasselnötter
1 dl
Färsk persilja
1 kruka
Citron
1
Chili flakes
1 tsk
2 dl

Gör så här

  • Dela spetskålen i 4 klyftor. Låt roten sitta kvar så håller klyftorna ihop.
  • Pensla klyftorna med smör- & rapsolja. Salta och peppra. Lägg klyftorna i airfryerns korg.
  • Tillaga på 180° i ca 15 min, tills kålen är mjuk men har krispiga kanter.
  • Rosta och hacka hasselnötterna. Hacka persilja. Lägg i en skål och tillsätt finrivet citronskal och chili flakes.
  • Bred ut crème fraiche på ett fat. Lägg på rostad spetskål och toppa med persiljeströsslet. Skär citronen i klyftor och servera till spetskålen.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/spetskal-i-airfryer/