Spenatsallad med mango och salladstopping

20 min Buffé Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Tillbehör
Spenatsallad med mango och salladstopping

Sallad med spenat, avokado och mango - en annorlunda kombination som passar väl med sältan från osten och syrligheten från balsamicon.

Ingredienser

Körsbärstomater
250 g
Rödlök
1
Mogen mango
1
Avokados
2
Babyspenat
80 g
Vit balsamvinäger
2 msk
Olivolja
3 msk

Topping:

Torkade tranbär
2 msk
Pumpakärnor
1½ msk
Pinjenötter
½ msk

Gör så här

  • Skär tomaterna i halvor. Skala och strimla löken. Kärna ur och skiva mango och avokado.
  • Skölj ev spenaten och blanda med övriga ingredienser.
  • Ringla över balsamvinäger och olivolja. Tärna vitosten.
  • Strö över ost och topping.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

412 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,1 g
Protein: 10,8 % 11 g
Fett: 72,5 % 33,8 g
Kolhydrater: 16,7 % 16,9 g
https://www.arla.se/recept/spenatsallad-med-mango-och-salladstopping/